Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder

Veelgestelde vragen

Veiligheid en kwaliteit

 1. Kan ik Favour accu’s ook in andere apparaten gebruiken?
  De bijgeleverde accu’s zijn door de toevoegingen van extra veiligheidsmaatregelen alleen te gebruiken voor Favour producten. De oplaadbare accu’s dienen ook enkel opgeladen te worden via het Favour product.
 2. Aan welke kwaliteitseisen voldoen de Favour producten?
  Alle Favour producten voldoen aan de internationale richtlijnen ANSI/FL1. Dat houdt in dat we alle producten getest hebben volgens ANSI/FL1: lichtsterkte, reikwijdte, candela en gebruiksduur. Deze testmethode wordt internationaal erkend, wat dus ook geldt voor alle producten in het Favour assortiment.

Algemene informatie

 1. Moet ik bang zijn voor overhitting van mijn lampen?
  Nee, alle Favour zaklampen, hoofdlampen, industriële lampen en lantaarns zijn beschermd tegen oververhitting. Favour producten met een hoge lumen output hebben daarnaast een beveiligde aan/uit schakelaar. Uiteraard blijft het belangrijk om gezond verstand te gebruiken.
 2. Kan ik de geïntegreerde ledlampen vervangen?
  Nee, het is niet mogelijk om individuele ledlampen te verangen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn alle ledlampen permanent op de printplaat bevestigd.
 3. Kan ik mijn Favour producten gebruiken met oplaadbare batterijen?
  Mits je rekening houdt met het juiste type batterij (AA, AAA, etc) kan dat. Hou er wel rekening mee dat onze lampen speciaal zijn ontwikkeld voor alkaline batterijen. Als je oplaadbare batterijen gebruikt kan het zijn dat de prestaties van het product op een negatieve manier beïnvloed worden.
 4. Wat is de levensduur van een led?
  Wij maken gebruik van A-merk ledlampen van o.a. het vooraanstaande merk Cree. Cree ledlampen hebben een gemiddelde levensduur van 50.000 tot 100.000 branduren.
 5. Wat zijn lumen en candela(cd)?
  Lumen is een meeteenheid die de totale lichthoeveelheid laat zien die uit een lichtbron komt, ongeacht de richting waarin het licht schijnt. Het kan dus zijn dat zaklampen dezelfde lumen output hebben, maar dat er verschillen zijn in de reikwijdte. Candela is een standaard meeteenheid voor lichtsterkte. Candela meet het aantal lux dat een lichtbron op 1 meter afstand produceert, gemeten vanuit het felste punt van de lichtbundel. Door het licht te bundelen en te focussen krijg je een hogere candela en dus ook meer lux. In de regel geldt: hoe hoger de candela, hoe verder de reikwijdte. Om over een grote afstand te kunnen schijnen is het noodzakelijk een goede combinatie van lumen en kracht te hebben.
 6. Wat zijn IP ratings?

  IP (ingress protection) is een internationale standaard dat de stof- en waterdichtheid van een product aangeeft. Een volledige IP rating bestaat IP en twee cijfers zoals IP67. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof en kleine deeltjes weer. Het tweede cijfer weergeeft de bescherming tegen water en vloeistoffen. Hoe hoger de cijfers, hoe beter het product is beschermd tegen stofdeeltjes en vloeistoffen. De hoogste rating is IP69.

  1e cijfer

  Bescherming

  Betekenis

  x

  Geen bescherming

  -

  1x

  Grote voorwerpen

  Bescherming tegen contact met een groot oppervlak van het lichaam, zoals je hand. Beschermt niet tegen opzettelijk aanraken met bijvoorbeeld een vinger. Ook beschermd tegen het indringen van vaste voorweren groter dan 50 mm. 

  2x

  Middelgrote voorwerpen

  Bescherming tegen aanraken met een vinger of iets vergelijkbaars en tegen het indringen van vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm. 

  3x

  Kleine voorwerpen

  Bescherming tegen aanraking met een werktuig zoals gereedschap en tegen het indringen van vaste voorwerpen groter dan 2,5 mm.

  4x

  Spitse voorwerpen

  Bescherming tegen aanraking met gereedschap (denk aan schroeven) en tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm. 

  5x

  Stofbescherming

  Niet compleet beschermd tegen stof, maar voldoende bescherming om goed te blijven functioneren.

  6x

  Stofvrij

  Aanrakingsveilig door geheel gesloten behuizing. Oftewel: volledig stofdicht.

   

  2e cijfer

  Bescherming

  Betekenis

  x

  Geen bescherming

  Niet beschermd tegen enige vorm van vocht. 

  x1

  Drupdicht Type I

  Geen schade bij blootstelling aan verticale waterdruppels. Oftewel het product kan tegen 10 minuten in miezerige.

  x2

  Drupdicht Type II

  Geen schade bij druppels welke onder een hoek van 15° vallen. Oftewel het product kan tegen 10 minuten in licht regen. 

  x3

  Spatdicht

  Geen schade wanneer besproeid onder een hoek -60° tot 60°. Oftewel het product kan tegen 5 minuten in de regen.

  x4

  Plensdicht

  Geen schade wanneer besproeid. Oftewel het product kan tegen regen en een glas water dat er overheen valt.  

  x5

  Sproeidicht

  Geen schade wanneer besproeid. Oftewel je kunt het product onder de kraan houden, mits je hem niet volledig open draait.

  x6

  Waterbestendig

  Geen binnendringen van water wanneer bespoten. Oftewel je kan het product onder de kraan houden (volledig opengedraaid) en hij kan tegen stormachtige omstandigheden buiten. 

  x7

  Dompeldicht

  Geen binnendringen van water wanneer ondergedompeld. Oftewel het product overleeft een incidentele dopeling onder water. 

  x8

  Waterdicht

  Blijft bruikbaar onder water mits onder opgegeven omstandigheden. Oftewel als je het product per ongelijk in een emmer laat vallen is dat geen probleem (mits er geen zeep bij zit en het water niet te warm is). 

  x9

  Vochtdicht

  Blijft bruikbaar bij een vochtigheidsgraad van meer dan 90% of besproeien onder hoge druk. Oftewel volledige bescherming tegen vocht.